Obavijesti

Obavijesti iz poduzeća Čisti otok d.o.o.

OBAVIJESTI

Na ovoj stranici se mogu pogledati obavijesti vezane za poduzeće Čisti otok d.o.o.

NOVI RASPORED ODVOZA OTPADA NA OTOKU VIRU, primjenjuje se od 5. veljače, 2023 godine

Dragi naši korisnici,

obavještavamo vas kako ćemo odvoz odvojenog i miješanog komunalnog otpada po novom rasporedu početi primjenjivati od 1. veljače ove godine (odnosno od 5. veljače 2023, početak tjedna). Otok Vir podijelili smo u šest zona u kojima ćemo do početka ljetne sezone miješani komunalni otpad odvoziti JEDNOM tjedno, a potom DVA puta tjedno tijekom ljeta (od 15. lipnja – 15. rujna).

Odvojeno skupljeni otpad odvozit ćemo jednom tjedno u svakoj od šest zona tijekom cijele godine.

Na ovu izmjenu zona i odvoza otpada odlučili smo se analizirajući uzroke sporijeg odvoza otpada tijekom ljeta i poučeni prijašnjim iskustvom prikupljanja otpada. Sada ćemo u ŠEST novih zona po dnevnom rasporedu odvoziti otpad, i to tako da će se jednom tjedno odvoziti otpad u svakoj od zona. Istog dana odvozit ćemo papir, plastiku i miješani komunalni otpad. Ova promjena praktički znači uvažavanje realnih potreba naših korisnika i građana za kupljenjem odvojenog otpada, odnosno papira i plastike.

Informacije o novom rasporedu i zonama za kupljenje otpada naše će poduzeće podijeliti svojim korisnicima i građanima putem dvije vrste letak. Jedan letak sadrži informacije o zonama i pripadajućim ulicama, a drugi je Savjetnik za odvajanje otpada. Najjednostavnije rečeno, u letku je objašnjeno kakav otpad smije iće u žute i plave kante, a što se ne smije ostavljati u kantama za odvojeno prikupljanje otpada.

Napominjemo da nećemo kupiti kante za odvajanje otpada u kojima pronađemo otpad kojemu tu nije mjesto

Zato svim našim korisnicima i građanima otoka nastojimo pružiti sve potrebne i korisne informacije o odvajanju otpada jer, među ostalim, odvajanje otpada pojeftinjuje cijenu miješanog komunalnog otpada. Istovremeno smanjujemo količine otpada koji se nezakonito odbacuje u prirodni ambijent i zeleni okoliš.

Podsjećamo kako svaki korisnik ima pravo na 3 (tri) kubika glomaznog otpada jednom godišnje besplatno, dok se građevinski otpad odvozi po narudžbi naših korisnika i cjeniku usluga našeg komunalnog poduzeća.

Apeliramo, DA KANTE ZA PAPIR I PLASTIKU KORISTITE ISKLJUČIVO ZA PAPIR I PLASTIKU.

Dio problema s odvozom otpada kojeg smo imali prošlog ljeta leži u činjenici kako su se žute i plave kante koristile za stavljanje miješanog komunalnog otpada. To nam, prije svega, zabranjuje zakonska regulativa. Dio rješenja tog problema dodatno ćemo pokušati riješiti naljepnicama s upozorenjem, koje će naši djelatnici lijepiti na kante onima koji se ne budu držali pravila o razvrstavanju otpada.

 

PROGRAM ODVOZA po zonama- Cisti otok d.o.o.

 

SAVJETI O POSTUPANJU SA OTPADOM – Cisti otok d.o.o.

 

Upozorenje naljepnica

 

Direktor društva:

Željan Kalac, mag. oec.